Kalėdiniai skritulėliai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdiniai skritulėliai


INGREDIENTAI:

200 g sviesto;
80 g cukraus pudros;
50 g marcipanų masės (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
1 arb. š. vanilinio cukraus;
½ arb. š. trintos citrinos žievelės;
250 g miltų;
1 trynys;
Cukraus sausainiams apvolioti.


GAMINIMAS:

Minkštą sviestą išmaišyti su cukraus pudra, marcipanų mase, vaniliniu cukrumi bei citrinos žievele. Ant šios masės užsijoti miltus, viską atsargiai išmaišyti ir suminkyti vientisą tešlą. Iš tešlos suformuoti keletą 5 cm skersmens pailgų ritinių, juos suvynioti į foliją ir per naktį palaikyti šaldytuve.

Kitą dieną orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Tešlos ritinius išimti iš folijos, aptepti tryniu ir pavolioti cukruje. Paskui supjaustyti 1 cm storio griežinėliais. Juos dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti orkaitėje apie 8-10 min., kol gražiai paruduos. Iškepusius ataušinti.

Patarimas: galima sausainių viršuje padaryti skylutę, per ją perverti siūlą ir sausainiais papuošti Kalėdų eglutę. Šeimos susibūrimo metu kiekvienas galės išsirinkti savo „kalėdinį žaisliuką“ ir vakaro pabaigoje jį suvalgyti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668