200 g sviesto;
80 g cukraus pudros;
50 g marcipanų masės (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
1 arb. š. vanilinio cukraus;
½ arb. š. trintos citrinos žievelės;
250 g miltų;
1 trynys;
Cukraus sausainiams apvolioti.
GAMINIMAS:
Minkštą sviestą išmaišyti su cukraus pudra, marcipanų mase, vaniliniu cukrumi bei citrinos žievele. Ant šios masės užsijoti miltus, viską atsargiai išmaišyti ir suminkyti vientisą tešlą. Iš tešlos suformuoti keletą 5 cm skersmens pailgų ritinių, juos suvynioti į foliją ir per naktį palaikyti šaldytuve.
Kitą dieną orkaitę įkaitinti iki 190°C temperatūros. Tešlos ritinius išimti iš folijos, aptepti tryniu ir pavolioti cukruje. Paskui supjaustyti 1 cm storio griežinėliais. Juos dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti orkaitėje apie 8-10 min., kol gražiai paruduos. Iškepusius ataušinti.
Patarimas: galima sausainių viršuje padaryti skylutę, per ją perverti siūlą ir sausainiais papuošti Kalėdų eglutę. Šeimos susibūrimo metu kiekvienas galės išsirinkti savo „kalėdinį žaisliuką“ ir vakaro pabaigoje jį suvalgyti.