250 g medaus;
350 g cukraus;
3 kiaušiniai;
75 g sviesto;
1 arb. š. cinamono;
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
Žiupsnelis malto kardamono;
75 g kubeliais supjaustytų citrinų žievelių cukatų;
100 g nuluptų migdolų;
1 pak. kepimo miltelių;
250 g miltų;
Riebalų skardai ištepti.
GAMINIMAS:
Jei medus kietas, jį suskystinti kaitinant karšto vandens vonelėje. Meduje ištirpinti cukrų. Masę ataušinti. Po truputį įmaišyti kiaušinius ir sviestą, paskui – prieskonius, vitrinų žievelių cukatas ir stambiai sukapotus migdolus. Kepimo miltelius sumaišyti su miltais. Šį mišinį po truputį sumaišyti su medaus mase. Dėti tiek miltų, kad tešla būtų pakankamai kieta. Ją apie 1 val. laikyti šaldytuve.
Orkaitę įkaitinti iki 140°C temperatūros. Iš tešlos suformuoti mažus rutuliukus. Juos sudėti ant riebalais išteptos skardos. Tarp meduolių palikti pakankamus tarpus, kad kepdami nesuliptų. Sausainius kepti nekarštoje orkaitėje, kol gražiai paruduos.