500 g miltų;
42 g kubelis mielių;
125 ml pieno;
1 valg. š. cukraus;
225 g sviesto arba margarino;
Žiupsnelis druskos;
2 valg. š. romo;
Žiupsnelis malto kardamono;
Žiupsnelis malto cinamono;
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
100 g išilgai pjaustytų migdolų;
100 g razinų;
100 g džiovintų bananų;
100 g džiovintų figų;
100 g cukraus pudros.
GAMINIMAS:
Miltus suberti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį sutrupinti mieles, įpilti truputį drungno pieno, suberti cukrų ir su šiek tiek miltų sumaišyti įmaišalą. Dubenį uždengti ir 15 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Į miltus su įmaišalu supilti likusį drungną pieną su jame ištirpintais 125 g sviesto arba margarino. Berti prieskonius ir suminkyti vientisą tešlą. Įminkyti migdolus, razinas, bananus ir figų gabalėlius ir apie 1 val. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.
Orkaitę įkaitinti iki 250°C temperatūros. Iš tešlos iškočioti ovalą ir suvynioti vyniotinį. Jį dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kad kepinys kepdamas neprarastų formos, jį apjuosti aliuminio folijos juosta. Vyniotinį dėti į orkaitę, temperatūrą sumažinti iki 175°C ir kepti 45-60 min. Dar karštą vyniotinį aptepti likusiu lydytu sviestu arba margarinu ir pabarstyti cukraus pudra.