Kalėdinės žvaigždės su abrikosų uogiene receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalėdinės žvaigždės su abrikosų uogiene


INGREDIENTAI:

Apie 30 sausainių:

350 g miltų;
125 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
Trintos citrinos žievelės;
Trintos apelsino žievelės;
4 tryniai;
Žiupsnelis druskos;
125 g maltų migdolų;
3 lašai karčiųjų migdolų aliejaus;
1 valg. š. romo;
225 g sviesto;
225 g abrikosų uogienės;
Cukraus pudros pabarstymui.


GAMINIMAS:

Miltus persijoti į dubenėlį ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį suberti cukrų, vanilinį cukrų, trintas citrinos ir apelsino žieveles, druską, maltus migdolus, supilti romą, sudėti trynius ir įlašinti karčiųjų migdolų aliejaus. Sviestą supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti ant kauburėlio kraštų. Suminkyti vientisą tešlą. Ją apie 1 val. laikyti šaldytuve.

Tešlą plonai iškočioti ant miltais pabarstytos lentos ar stalo ir formele išspausti arba išpjaustyti žvaigždutes. Pusės žvaigždžių viduryje padaryti po apvalią skylę. Sausainius dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir kepti iš anksto iki 200°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 8-10 min. Žvaigždutes be skylių viduryje aptepti uogiene ir ant jų dėti skylėtus sausainius. Palaukti, kol išdžius. Pabarstyti cukraus pudra.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668