2 kiaušiniai;
90 g medaus;
Žiupsnelis maltų gvazdikėlių;
Žiupsnelis malto muskato riešuto;
1 nubrauktas arb. š. cinamono miltelių;
Žiupsnelis druskos;
Trinta citrinos žievelė;
175 g maltų migdolų;
175 g maltų lazdyno riešutų;
1 arb. š. kepimo miltelių;
2 valg. š. miltų;
175 g smulkiais kubeliais supjaustytų citrinų žievelių cukatų;
85 g smulkiai supjaustytų apelsinų žievelių cukatų;
45 apvalūs didesni popieriniai „paplotėliai“ kepimui (galima iškirpti iš kepimo popieriaus);
Šokoladinio glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“).
GAMINIMAS:
Kiaušinius iki purios masės išplakti su medumi. Įmaišyti prieskonius, migdolus, lazdyno riešutus, su kepimo milteliais sumaišytus miltus bei cukatas. Orkaitę įkaitinti iki 150-175°C temperatūros.
Popierinius „paplotėlius“ paskirstyti ant skardų. Tešlą tepti ant jų maždaug 1 cm storio sluoksniu (viduryje sluoksnis gali būti šiek tiek storesnis). Palikti ½ cm pločio popierinio „paplotėlio“ kraštus neapteptus. Meduolius dėti į iš anksto įkaitintą orkaitę ir kepti 25 min. Išėmus ataušinti. Aptepti išlydytu šokoladiniu glajumi ir palaukti, kol sustings.
Patarimas: jei meduolius laikysite gerai uždarytoje skardinėje dėžutėje, jie išliks švieži net keletą savaičių.