Apie 30 sausainių:
50 g maltų migdolų;
200 g miltų;
1 kiaušinis;
100 g sviesto arba margarino;
Žiupsnelis druskos;
100 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
1 trynys;
Apie 30 migdolų be odelės;
Riebalų skardai ištepti.
GAMINIMAS:
Miltus sumaišyti su maltais migdolais ir suberti ant lentos. Kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį įmušti kiaušinį, ant įdubimo kraštų dėti sviesto arba margarino gabalėlius, berti druską, cukrų, vanilinį cukrų. Pradedant nuo išorės suminkyti vientisą tešlą, suvynioti ją į polietileno plėvelę ir 30 min. laikyti šaldytuve.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Iš tešlos ant miltais pabarstyto stalo ar lentos iškočioti 3 mm storio sluoksnį ir supjaustyti rombais (galima ir kitokiom formom). Juos aptepti išplaktu tryniu, į kiekvieno rombo vidurį įspausto po migdolą. Sausainius dėti ant riebalais išteptos skardos ir kepti orkaitėje apie 10 min.