30 sausainių:
250 g miltų;
1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos;
100 g cukraus;
100 g sviesto arba margarino;
1 pak. vanilinio cukraus;
1 nubrauktas arb. š. cinamono miltelių;
1 trynys;
30 lazdyno riešutų;
Riebalų skardai ištepti.
GAMINIMAS:
Miltus išsijoti ant lentos ir kauburėlio viduryje padaryti įdubimą. Į jį įmušti kiaušinį, ant kauburėlio kraštų dėti sviesto arba margarino gabalėlius, berti cukrų, vanilinį cukrų ir cinamono miltelius. Pradedant nuo išorės suminkyti vientisą tešlą. Ją suvynioti į polietileno plėvelę ir 30 min. laikyti šaldytuve.
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlą iškočioti, išspausti arba išpjauti širdeles (30 sausainių) ir aptepti plaktu tryniu. Ant kiekvienos širdelės uždėti po lazdyno riešutą. Sausainius dėti ant riebalais išteptos skardos ir kepti orkaitėje 10 min.