1-2 valg. š. sviesto;
1 česnako skiltelė;
100 g žiedinių kopūstų;
100 g brokolių;
2 morkos;
3-4 valg. š. skaldytų avižų;
750 ml sultinio;
60 g riebios grietinės;
Druskos ir pipirų;
Malto muskato riešuto;
Raudonųjų pipirų;
Citrinų sulčių;
Vorčesterio padažo;
½ stiklinės kapotų žalumynų.
GAMINIMAS:
Įkaitinkite puode sviestą, suberkite smulkiai sukapotą česnaką ir pakepinkite. Įdėkite nuluptą bei smulkiai supjaustytą svogūną ir dar šiek tiek pakepinkite. Žiedinius kopūstus, brokolius ir nuskustas morkas smulkiai supjaustykite, suberkite į svogūnus bei česnaką ir kartu pakepinkite. Apiberkite skaldytom avižom. Supilkite sultinį ir 15-20 min. pavirkite ant nedidelės ugnies. Sukrėskite grietinę, pagardinkite druska, pipirais, muskato riešutu, raudonaisiais pipirais, citrinų sultimis ir vorčesterio padažu. Apiberkite smulkiai sukapotais žalumynais ir patiekite.