1 kalakutas;
500 g džiovintų slyvų;
500 g džiovintų obuolių;
200 g razinų;
500 g kubeliais pjaustytų morkų;
Virtos kepenėlės;
Skrandelis;
Širdelė;
3 svogūnai;
Malti kvapieji pipirai;
Muskato riešutas;
Kmynai;
200 g sviesto;
Druska;
2 kiaušiniai.
GAMINIMAS:
Paruošiame kalakutą. Jo vidų ištriname prieskoniais. Širdelę, kepenėles ir skrandelį sumalame. Į sumaltą mėsą sudedame susmulkintus obuolius, slyvas, razinas, morkas, įmušame kiaušinius, sudedame prieskonius ir išmaišome. Kalakuto vidų ištepame sviestu ir prikemšame paruoštu įdaru. Užsiuvame arba persmeigiame mediniais smeigtukais.
Paruoštą kalakutą dedame į skardą, užpilame vandeniu, apibarstome prieskoniais ir kepame orkaitėje. Retkarčiais palaistome sultiniu. Kepimo trukmė priklauso nuo kalakuto dydžio. Iškepusį kalakutą dedame į lėkštę. Išimame siūlus ar smeigtukus. Užbarstome smulkintais kmynais. Puošiame žalumynais ir džiovintomis slyvomis.