Plikytos tešlos vainikas su braškėmis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Plikytos tešlos vainikas su braškėmis


INGREDIENTAI:

80 g sviesto;
Žiupsnelis druskos;
½ arb. š. trintos citrinos žievelės;
200 g miltų;
4 kiaušiniai;
500 ml grietinėlės;
50 g cukraus;
Cukraus pudros pabarstyti.
500 g braškių;
1 pak. vanilinio cukraus.


GAMINIMAS:

Braškes nuplauti ir keturias gražiausias uogas palikti. Likusias sumaišyti su vaniliniu cukrumi. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai 250 ml vandens užvirinti su sviestu, druska bei citrinų sultimis.Suberti miltus ir maišyti, kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo kraštų. Tešlą šiek tiek paaušinti. Po vieną įmušti kiaušinius.

Tešlą dėti į konditerinį švirkštą ir ant skardos ratu išspausti 12 rutuliukų. Atstumas tarp jų turi būti nedidelis, nes kildami jie turi susilieti ir sudaryti vainiką. Kepti orkaitėje apie 30 min. Iškepusį vainiką perpjauti į du sluoksnius ir ataušinti.

Braškes su vaniliniu cukrumi ištrinti per sietelį. Grietinėlę išplakti iki standumo, ¼ jos sudėti į konditerinį švirkštą Likusią sumaišyti su braškių tyre. Gautą kremą tepti ant apatinės vainiko dalies, uždėti vainiko viršų. Puošti likusia grietinėle ir supjaustytomis likusiomis uogomis. Pabarstyti cukraus pudra.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668