8-10 plonos geltonos saldžiosios paprikos,
8-10 vidutinio dydžio agurkai,
kelios šviežios morkos,
kelios skiltelės šviežio česnako.
Marinatui:
1 l vandens,
5 valg. š. cukraus,
1 valg. š. druskos,
100 ml acto,
1 arb. š. prieskonių mišinio marinavimui.
GAMINIMAS:
Paprikas nuplauti, nupjauti dalį su kotu ir išimti sėklas. Agurkus nuplauti, po vieną įkišti į papriką ir dėti į paruoštą stiklainį. Į tarpus pridėti skustų šviežių morkų. Užpilti verdančiu vandeniu. Tuo metu paruošti marinatą iš nurodytų ingredientų. Nupilti vandenį iš stiklainio, sudėti česnako skilteles, užpilti verdančiu marinatu ir iš karto užsukti. Stiklainį kelias valandas palaikyti šiltai ir tada atvėsinti šaltame vandenyje arba iš karto nešti į vėsų rūsį.