500 g bulvių;
1 l daržovių sultinio;
250 g pievagrybių;
1 svogūnas;
2 valg. š. sviesto;
1 valg. š. miltų;
1 lauro lapas;
2 grūdeliai kvapiųjų pipirų;
1 valg. š. smulkintų petražolių;
Druskos ir pipirų;
Grietinės.
GAMINIMAS:
Bulves nuskusti, nuplauti, supjaustyti, sudėti į puodą, užpilti verdančiu sultiniu, įdėti lauro lapą, kvapiųjų pipirų ir virti 10 min. Pievagrybius nuplauti ir supjaustyti griežinėliais. Ištirpinti sviestą keptuvėje ir pakepinti smulkintą svogūną. Tada sudėti grybus ir kepti dar 12-15 min. Įdėti šaukštą miltų, išmaišyti ir dar truputį pakepinti. Paskui visą keptuvės turinį supilti į puodą su bulvėmis ir virti dar 15 min. Sriubą pagardinti druska ir pipirais. Išpilstyti į lėkštes dėti po šaukštą grietinės ir patiekti.