300 g brokolių;
1 morka;
1-2 porai;
2-3 pomidorai arba 2-3 valg. š. pomidorų padažo;
2-3 bulvės;
½ saliero;
Mėsos sultinio;
1 valg. š. sviesto;
4 valg. š. grietinės;
1 trynys;
Petražolių lapelių;
Baziliko;
Druskos.
GAMINIMAS:
Porus supjaustyti griežinėliais ir pakepinti svieste. Į verdantį mėsos sultinį sudėti kvadratėliais supjaustytas bulves, griežinėliais supjaustytą morką ir juos apvirti. Tuomet sudėti brokolius, kvadratėliais supjaustytą salierą ir apkepintus porus. Baigiant virti sudėti nuluptus ir supjaustytus pomidorus arba supilti jų padažą. Sriubą pagardinti grietine ir išplaktu tryniu. Viską pasūdyti ir gerai išmaišyti. Pabarstyti petražolių lapeliais ir bazilikais. Patiekti karštą.