1 višta ir 1 laukinė antis,
250 g ryžių,
500 g svogūnų,
300 g morkų,
druskos, pipirų,
120 g aliejaus (avienos taukų),
100 g Afganistano, Smimo arba kitokios rūšies razinų,
1-2 kajeno pipirai arba 3-4 nedideli raudonieji pipirai.
GAMINIMAS:
Vištą arba laukinius paukščius iškepkite orkaitėje arba ant iešmo. Svogūnus nulupkite, susmulkinkite. Keptuvėje pašildykite aliejų ir visą laiką maišant pakepinkite svogūnus. (Kepkite ant silpnos ugnies). Kai svogūnai bus gerai iškepę, išimkite juos iš keptuvės ir sudėkite į sietelį. Tame pačiame aliejuje pakepinkite morkas, supjaustytas išilgai lazdelėmis.
Pasūdykite, įberkite pipirų. Per tą laiką nuplaukite ir nusausinkite razinas. Suberkite jas į tą patį aliejų, kuriame kepė morkos, ir kaitinkite, kol išbrinks. Ryžius nuplaukite. Į puodą storu dugnu (arba į keptuvą) įpilkite vandens (jo turi būti 2,5 karto daugiau negu ryžių). Užvirinkite vandenį, perpilkite per sietelį, kuriame sudėti svogūnai; vanduo turi pasidaryti rusvas.
Supilkite jį atgal į puodą, taip pat supilkite keptuvėje likusį aliejų, pasūdykite, įberkite pipirų, sudėkite Kajeno arba raudonuosius pipirus. Dar kartą užvirinkite, suberkite ryžius. Uždenkite dangčiu ir 20-25 minutes virkite ant silpnos ugnies. Tada sudėkite svogūnus, morkas ir razinas. Paukštieną supjaustykite, išdėliokite ratu didelėje lėkštėje, į vidurį suberkite ryžius. Tiekite labai karštą.