Plikytos tešlos tortas su persikais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Plikytos tešlos tortas su persikais


INGREDIENTAI:

Plikytai tešlai:

3 valg. š. sviesto arba margarino;
Žiupsnelis druskos;
150 g miltų;
2 valg. š. krakmolo;
4-6 kiaušiniai;
1 nubrauktas arb. š. kepimo miltelių;
Riebalų formai patepti.

Įdarui:

2 kiaušiniai;
2 valg. š. cukraus;
2 valg. š. apelsinų sulčių;
6 valg. š. pusiau sauso „Sherry“ (ispaniško spirituoto vyno);
240 g konservuotų persikų;
14 arb. š. želatinos;
400 ml grietinėlės;
Šokolado drožlių papuošimui.


GAMINIMAS:

Plikytai tešlai 250 ml vandens užvirinti su sviestu arba margarinu bei druska. Puodą nukelti nuo viryklės. Miltus sumaišyti su krakmolu ir suberti į puodą. Mediniu šaukštu maišant kaitinti, kol susidarys lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gniužulas.

Tešlą sudėti į dubenėlį ir truputį ataušinti. Kiaušinius išplakti ir po truputį įmaišyti į tešlą. Kiaušinių dėti tiek, kad tešla imtų blizgėti. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Į ataušusią tešlą įmaišyti kepimo miltelius. Ant riebalais išteptos 26 cm skersmens torto formos dugno užtepti trečdalį tešlos. Kepti orkaitėje apie 20 min.

Likusią tešlą sudėti į konditerinį švirkštą ir ant kepimo popieriumi išklotos skardos išspausti nedidelius apskritimus. Kepti orkaitėje apie 20 min. Iškepusį tešlos lakštą ir pyragėlius ataušinti.

Įdarui kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti su cukrumi bei apelsinų sultimis. Plona srovele supilti „Sherry“. Persikus padėti, kad nuvarvėtų skystis. Atpjauti kelias plonas skilteles papuošimui, o likusius persikus susmulkinti ir įmaišyti į trynių masę. Želatiną išbrinkinti ir ištirpinti. Ją irgi įmaišyti į trynių masę ir pastatyti šaltai. Atskiruose dubenėliuose iki standžios konsistencijos išplakti baltymus bei grietinėlę. Juos į įmaišyti, kai kremas pradės stingti.

Aplink torto pagrindą uždėti torto formos kraštus, supilti kremą ir mažiausiai 2 val. laikyti šaltai. Prieš patiekiant ant torto viršaus kraštuose išdėlioti plikytus pyragėlius. Torto vidurį puošti šokolado drožlėmis ir persikų skiltelėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668