2 vidutinio dydžio unguriai,
100 g rūgštynių,
50 g špinatų,
50 g petražolių,
50 g peletrūnų,
šalavijų,
50 g sviesto,
500 g baltojo vyno,
3 kiaušinių tryniai,
1 citrina,
druskos,
pipirų,
20 g česnakų,
čiobrelių,
lauro lapų.
GAMINIMAS:
Ungurius nulupkite, išvalykite, nupjaukite galvas, supjaustykite 4 cm gabaliukais. Paruoškite visus žalumynus, juos nuplaukite, gražiai supjaustykite. Puode pašildykite sviestą, jame pakepkiteungurių gabaliukus su supjaustytais česnakais. Maišant kepkite 5 minutes.
Sudėkite žalumynus, baltąjį vyną (jei puodas nedidelis, viso vyno nepilkite, skystis turi tiktai apsemti žuvis), suberkite druską, pipirus, trintus čiobrelius ir lauro lapus. Užvirinkite, uždenkite dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 10 min.
Į dubenį sudėkite kiaušinio trynius ( vietoj vieno kiaušinio trynio galima dėti arbatinį šaukštelį bulvių krakmolo), valgomąjį šaukštą citrinos sulčių, užpilkite trupučiu žuvų nuoviro; viską supilkite į puodą, pašildykite neužvirinant ir tuojau pat tiekite su keptomis bulvėmis.
Pastaba. Ungurius su žalumynais galima tiekti kaip šaltą užkandį. Tada žuvis reikia sudėti į dubenį ir 3 valandas palaikyti šaltoje vietoje.