Vyšnių ir bruknių tortas su trupiniais receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Vyšnių ir bruknių tortas su trupiniais


INGREDIENTAI:

Plikytai tešlai:

25 g sviesto;
75 g miltų;
15 g krakmolo;
3 kiaušiniai;
1 nubrauktas arb. š. kepimo miltelių;
Riebalų formai patepti.

Trapiai tešlai:

180 g miltų;
50 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
100 g sviesto;
1 kiaušinis;
Riebalų formai patepti.

Įdarui:

250 g konservuotų vyšnių be kauliukų;
3 valg. š. krakmolo;
80 g cukraus;
500 ml grietinėlės;
2 pak. vanilinio cukraus;
2 pak. grietinėlės standiklio;
200 g konservuotų bruknių.


GAMINIMAS:

Plikytai tešlai puode užvirinti 125 ml vandens su sviestu. Miltus sumaišyti su krakmolu ir suberti į puodą. Maišyti, kol susidarys lengvai nuo puodo kraštų atsiskiriantis tešlos gniužulas. Puodą nukelti nuo viryklės ir po vieną įmušti kiaušinius (dėti tiek kiaušinių, kad tešla gražiai blizgėtų ir sunkiai kristų nuo šaukšto). Galiausiai įmaišyti kepimo miltelius. Ant riebalais išteptos 28 cm skersmens torto formos dugno tepti po 1/3 tešlos, nuėmus torto formos kraštus. Kepti 220°C temperatūros orkaitėje 15 min. Taip iškepti visus 3 plikytos tešlos sluoksnius. Ataušinti.

Iš trapiai tešlai skirtų produktų suminkyti vientisą masę ir ant riebalais ištepto torto formos dugno iškočioti 28 cm skersmens apskritimą. Uždėti torto formos kraštus ir kepti 200°C temperatūros orkaitėje apie 15 min. Ataušinti.

Vyšnias padėti, kad nuvarvėtų skystis. Skysčio neišpilti. Jo 250 ml (jei tiek nebus, įmaišyti skysčio nuo bruknių) užvirinti ir sumaišyti su vandenyje ištirpintų krakmolu. Viską dar kartą užvirinti, suberti vyšnias ir pasaldinti cukrumi. Grietinėlę standžiai išplakti su vaniliniu cukrumi bei grietinėlės standikliu. Bruknes padėti, kad nuvarvėtų.

Bruknes išdėlioti ant trapios tešlos lakšto, uždėti vieną plikytos tešlos sluoksnį. Ant jo užtepti pusę vyšnių masės ir 1/3 plaktos grietinėlės. Dėti antrą plikytos tešlos sluoksnį ir aptepti likusia vyšnių mase bei likusia grietinėle. Trečiąjį plikytos tešlos sluoksnį sutrupinti ir užbarstyti ant grietinėlės. Palaukti, kol kremas visiškai sustings ir patiekti.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668