10 pyragėlių:
Tešlai:
50 g sviesto arba margarino;
150 g miltų;
30 g krakmolo;
4-6 kiaušiniai;
1 nubrauktas arb. š. kepimo miltelių.
Įdarui:
4 kiaušiniai;
100 g cukraus;
2 citrinų sultys;
3 arb. š. želatinos.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Puode užvirinti 250 ml vandens su sviestu arba margarinu. Puodą nukelti nuo viryklės ir iš karto suberti miltų bei krakmolo mišinį. Viską sumaišyti ir nuolat maišant, kaitinti apie 1 min., kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo kraštų. Karštą tešlos gniužulą tuojau pat įdėti į dubenėlį ir po vieną įmušti kiaušinius. Kai tešla ima gražiai blizgėti ir sunkiai kristi nuo šaukšto, kiaušinių pakanka.
Į atvėsintą tešlą įmaišyti kepimo miltelius. Ant kepimo popieriumi išklotos skardos išdėlioti graikinio riešuto dydžio tešlos gumulėlius, suformuotus dviem šaukšteliais arba išspaustus konditeriniu švirkštu. Pyragėlius kepti orkaitėje 25-30 min. Per pirmąsias 15 min. orkaitės durelių atidarinėti negalima, nes kepiniai sukris. Iškepusius pyragėlius perpjauti pusiau (į 2 sluoksnius) ir atvėsinti.
Įdarui kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir iki purios masės išplakti su cukrumi bei citrinų sultimis. Želatiną išbrinkinti, ištirpinti ir atsargiai įmaišyti į trynių masę. Kai masė ims stingti, įmaišyti iki standžių putų išplaktu baltymus. Kremą dėti ant apatinių pyragėlių sluoksnių ir uždengti viršutiniais.