8 pyragėliams:
300 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
60 g marcipanų masės (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“);
2 valg. š. apelsinų džemo;
1 valg. š. apelsinų likerio;
2 valg. š. maltų migdolų;
1 trynys;
50 g cukraus pudros;
20 g kapotų migdolų be žievelės.
GAMINIMAS:
Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Tešlą iškočioti ir padalinti į 5 dalis. Vieną dalį atidėti, o iš likusių iškočioti keturis 12 cm pločio ir 24 cm ilgio lakštus. Kiekvieną jų padalinti į 2 kvadratus. Kiekvieno kvadrato kampus įpjauti apie 4 cm centro link. Marcipanų masę sumaišyti su džemu, likeriu bei maltais migdolais. Į kiekvieno tešlos kvadrato vidurį įdėti šiek tiek įdaro ir iki vidurio užlenkti įpjautus tešlos kampus, kad gautųsi „vėjo malūnėliai“. Kampų galus gerai suspausti. Tešlą aptepti plaktu tryniu.
Orkaitę įkaitinti iki 220°C temperatūros. Atidėtą tešlos lakštą iškočioti ir išspausti aštuonis 6 cm skersmens apskritimus. Juos sudėti į kiekvieno „malūnėlio“ centrą, atsargiai prispausti ir aptepti tryniu. „Vėjo malūnėlius dėti ant šaltu vandeniu suvilgytos skardos ir 15 min. palaikyti. Pyragėlius kepti orkaitėje apie 12-15 min. Cukraus pudrą sumaišyti su šaukštu vandens. Šiuo glajumi aptepti pyragėlius ir apibarstyti kapotais migdolais. Patiekti šviežius.
Pastaba: vietoj apelsinų džemo ir apelsinų likerio galima naudoti trintų slyvų tyrę (ar uogienę) bei slyvų likerį.