450 g šviežios arba šaldytos sluoksniuotos tešlos;
1 pak. vanilinio cukraus;
5 valg. š. romo;
100 g razinų;
100 g gabalėliais pjaustyto šokolado;
75 g abrikosų uogienės.
GAMINIMAS:
Razinas užpilti romu ir palikti 1 val., kad susigertų. Jei naudojate šaldytą sluoksniuotą tešlą- ją atšildyti. Iš tešlos iškočioti du 25 cm ilgio ir 30 cm pločio lakštus. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros.
Tešlą pabarstyti vaniliniu cukrumi. Ant jos išdėlioti razinas bei šokolado gabalėlius. Įdarą truputį paspausti. Kiekvieną tešlos lakštą supjaustyti į dešimt 3 cm pločio juostelių. Jas susukti į „sraiges“ ir sudėti ant šaltu vandeniu suvilgytos skardos. Kepti orkaitėje 20 min.
Abrikosų uogienę pašildyti, pertrinti per sietelį ir dar šiltus kepinius aptepti.