Sluoksniuotos tešlos tortas su avietėmis ir varške receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Sluoksniuotos tešlos tortas su avietėmis ir varške


Recepto įvertinimas:3 balai3 balai3 balai


INGREDIENTAI:

4 sluoksniuotos tešlos apskriti (26 cm skersmens) lakštai;
400 g varškės;
200 g grietinėlės;
80 g cukraus;
2 citrinų sultys;
5 valg. š. aviečių sirupo;
500 g aviečių;
4 arb. š. želatinos;
100 g cukraus pudros;
100 g aviečių uogienės.

GAMINIMAS:

Sluoksniuotos tešlos lakštus po vieną sudėti ant šaltu vandeniu suvilgytos skardos ir subadyti šauktus. 20 min. palaikyti ir paskui dėti į iš anksto iki 220°C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti, kol parusvės.

Varškę iki vientisos masės išmaišyti su aviečių sirupu, grietinėle, cukrumi bei vienos citrinos sultimis. Keletą aviečių palikti papuošimui, o likusias atsargiai įmaišyti į kremą. Sudėti šiltame vandenyje ištirpintą želatiną ir atsargiai išmaišyti. Kremą vienodu sluoksniu paskirstyti ant 3 tešlos lakštų. Juos sudėti vieną ant kito. Neapteptą tešlos lakštą uždėti ant viršaus. Torto viršų aptepti glajumi, paruoštu iš cukraus pudros, likusios citrinos sulčių bei aviečių uogienės.

Patarimas: vietoje varškės galima naudoti mascarpone sūrį, o vietoje aviečių- braškes.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668