
apie 1 kg rabarbarų lapkočių,
apie 1 kg cukraus,
apie 1 kg apelsinų,
1 arbatinis šaukštelis malto cinamono,
1 arbatinis šaukštelis malto imbiero,
maltų gvazdikėlių.
GAMINIMAS:
Rabarbarus nuplauti, nulupti, supjaustyti gabaliukais, dėti į keraminį indą ir sluoksniuoti su cukrumi. Uždengti ir laikyti per naktį šaldytuve. Apelsinų odelę nutarkuoti ir atsidėti. Likusį baltą apelsinų sluoksnį nulupti, apelsinus supjaustyti gabaliukais (sėklas, jeigu yra, išimti).
Nuo rabarbarų nusunkti susidariusį sirupą, supilti į puodą (tik ne aliumininį), užvirti, sukrėsti rabarbarų gabaliukus, supjaustytus apelsinus, sumažinti ugnį ir virti maišant apie 10 – 15 min. Tada suberti nutarkuotas apelsinų žieveles, cinamoną, imbierą ir dar pavirti apie 5 min. Supilti į paruoštus indus, sandariai uždaryti. Laikyti šaltoje vietoje.