Tešlai:
300g miltų,
80g sviesto,
100g grietinės,
2-3 šaukšteliai pieno,
1 kiaušinis,
1 šaukštelis cukraus,
druskos.
Salotoms:
150g bulvių,
100g agurko,
100g paukštienos,
100g majonezo,
druskos,
pipirų,
1 kiaušinis,
petražolių lapelių.
GAMINIMAS:
Į miltus įberiame druskos, cukraus, sudedamas išplaktas kiaušinis, šiek tiek pašildyto sviesto, įpilama pieno ar vandens ir suminkoma vidutinio kietumo tešla. Paskui ji plonai iškočiojama, išspaudžiami ploni paplotėliai ir sudedami į riebalais išteptas formeles. Kepama vidutinio karštumo krosnyje. Apgeltę "krepšeliai" išverčiami.
Virtos bulvės, nuluptas agurkas, vištiena smulkiai supjaustoma, įberiama druskos, maltų pipirų, ir viskas sumaišoma su majonezu. Salotos sudedamos į krepšelius, puošiamos kietai virto kiaušinio skiltelėmis ir petražolėmis ar kitokiais žalumynais.