Senoviškas vokiškas meduolis receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Senoviškas vokiškas meduolis


INGREDIENTAI:

50 g mielių;
125 ml drungno pieno;
1 kg miltų;
250 g sviesto;
4 kiaušiniai;
4 tryniai;
100 g cukraus;
1 maža citrina;
Žiupsnelis druskos;
100 g maltų migdolų;
Sviesto formai patepti;
Cukraus pudros meduoliui apibarstyti.


GAMINIMAS:

Įmaišalui mieles ištirpinti nedideliame kiekyje pieno ir sumaišius su 2 šaukštais miltų laikyti 30 min. šiltoje vietoje. Sviestą išplakti iki purios masės, į ją dėti trynius, kiaušinius, cukrų bei trintą citrinos žievelę. Įmaišalą sudėti į persijotus miltus, dėti sviesto masę bei druską ir migdolus. Paruošti purią mielinę tešlą ir 1 val. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Tešlą dėti į labai gerai riebalais išteptą ir šiek tiek miltais pabarstytą meduolio formą ir išlyginti paviršių. Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Kol orkaitė įkais, per tą laiką tešlą dar palaikyti šiltai, kad pakiltų. Paskui kepti orkaitėje apie1 val. (pabadžius virbalu, ant jo neturi prilipti tešlos likučių). Iškeptą meduolį dar trumpai paaušinti formoje ir atsargiai išimti. Ataušusį apibarstyti cukraus pudra.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668