
6 rausvi greipfrutai,
50 g sviesto,
50 g kukurūzų krakmolo,
5 kiaušiniai,
150 g cukraus,
1 tarkuota apelsino žievelė.
GAMINIMAS:
Greipfrutus švariai nuplaukite, nutrinkite šepetėliu. Nupjaukite maždaug trečdalį kiekvieno greipfruto;šaukšteliu išskobkite vidų. Išspauskite sultis, perkoškite per marlę. Puode ištirpinkite sviestą, suberkite krakmolą. Nukaiskite, supilkite greipfrutų sultis. Maišant virkite ant silpnos ugnies, kol sutirštės. Tada suberkite cukrų, sudėkite tarkuotą apelsino žievelę.
Masė turi būti tiršta ir vientisa. Jei reikia, įpilkite truputį vandens. Sudėkite iki standžių putų išplaktus kiaušinio baltymus. Masę supilkite į greipfrutų žieveles ir išdėliokite jas ant skardos. Kepkite 20-25 minutes vidutinio karštumo orkaitėje. Tiekite tuojau pat.
Pastaba. Šį desertą galima daryti ir iš apelsinų. Tada reikia įdėti tarkuotą greipfruto žievelę.