Trapiai tešlai:
300 g miltų,
150 g rafinuoto sviesto,
druskos.
Įdarui:
300 g žirnelių (be ankščių),
300 g žiedinių kopūstų,
300 g šviežių morkų,
5 kiaušiniai,
300 g grietinėlės,
75 g tarkuoto sūrio,
druskos,
pipirų,
muskato.
GAMINIMAS:
Paruoškite tešlą ir valandą palaikykite vėsioje vietoje. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais. Žirnelius ir žiedinius kopūstus nuplaukite. Daržoves atskirai pavirinkite sūdytame vandenyje (5 minutes); nuvarvinkite.
Tešlą iškočiokite, sudėkite į pyragėlių formeles; išdėliokite daržoves. Grietinėlę sumaišykite su išplaktais kiaušiniais, druska, pipirais ir muskatu. Gautu mišiniu apipilkite pyragėlių viršų; kepkite 20 minučių karštoje orkaitėje. Tiekite karštus.
Pastaba. Į daržovių įdarą galima įdėti mažais kubeliais supjaustyto kumpio arba rūkytų lašinių.