Kalmarai su šafranu receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Kalmarai su šafranu


INGREDIENTAI:

2 porcijoms:

500 g šviežių kalmarų filė;
4 česnako skiltelės;
½ stiklinės sauso baltojo vyno;
1 indelis grietinėlės;
1 citrinos sultys;
1 nubrauktas valg. š. krakmolo;
druskos;
kapotų petražolių;
žiupsnelis šafrano;
kiniškų žuvies prieskonių;
3 valg. š. sviesto.


GAMINIMAS:

Kalmarus nuplaukite, nusausinkite, supjaustykite žiedeliais, pasūdykite, apšlakstykite citrinų sultimis, užberkite kiniškų žuvies prieskonių ir valandai padėkite šaltai, kad pasimarinuotų.

Česnakus nulupkite, susmulkinkite, pakepinkite svieste. Tada sudėkite kalmarų žiedelius ir maišydami apie 2 min. pakepinkite iš abiejų pusių, kol sustangrės. Tik neperkepkite, nes kalmarai pasidarys guminiai!

Į keptuvę su kalmarais supilkite citrinos sultis, vyną, įberkite šafrano ir uždengę troškinkite apie 7 min. Galiausiai supilkite su krakmolu sumaišytą grietinėlę ir dar šiek tiek pakaitinkite. Patiekite su baltos duonos skrebučiais.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668