4 porcijoms:
500 g šviežių bulvių;
2 valg. š. kapotų petražolių;
3 česnako skiltelės;
1 svogūnas;
500 g virtų voveraičių;
300 g virto kumpio;
4 valg. š. grietinės;
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų.
GAMINIMAS:
Bulves kruopščiai nuplaukite po tekančiu vandeniu, supjaustykite skiltelėmis ir sudėkite į dubenį. Česnakus nulupkite, sukapokite, sumaišykite su petražolėmis bei druska ir sudėkite ant bulvių. Kumpį supjaustykite juostelėmis, sumeskite ant bulvių skiltelių, apšlakstykite aliejumi ir kepkite vidutinio karštumo orkaitėje apie 20 min.
Svogūną nulupkite, kelias minutes pakepinkite karštuose riebaluose, tada suberkite voveraites, sudėkite grietinę, pasūdykite, pagardinkite pipirais šiek tiek patroškinkite ir suverskite ant bulvių. Viską kepkite orkaitėje dar 5 min. Patiekite su šviežiais pomidorais.