6 svogūnai,
600 g morkų,
pusė žalio saliero,
60 g sviesto,
keli lapeliai pipirnių,
150 g grietinėlės,
2 l paukštienos sultinio,
6 g ilgųjų ryžių.
GAMINIMAS:
Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir 2 minutes pakepinkite svieste. Sudėkite nuplautas, griežinėliais supjaustytas morkas ir maišant kepkite 3 minutes. Tada supilkite sultinį, įdėkite nuluptą supjaustytą salierą. Užvirinkite, uždenkite dangčiu ir 20 minučių virkite ant silpnos ugnies; suplakite mikseriu.
Suberkite ryžius ir maišant užvirinkite ant stiprios ugnies; uždenkite ir dar 20 minučių virkite ant nedidelės ugnies. Grietinėlę 1-2 valandas palaikykite šaldytuve, išplakite iki standumo. Sudėkite nuplautus susmulkintus pipirnių lapelius.
Karštą sriubą išpilstykite į lėkštes, įdėkite po šaukštą grietinėlės.
Patarimas: Jei norite, kad sriuba būtų ne tokia kaloringa, vietoj grietinėlės galima dėti iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą.