Prancūziška morkų sriuba (Crème de carottes) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Prancūziška morkų sriuba (Crème de carottes)


INGREDIENTAI:

6 svogūnai,
600 g morkų,
pusė žalio saliero,
60 g sviesto,
keli lapeliai pipirnių,
150 g grietinėlės,
2 l paukštienos sultinio,
6 g ilgųjų ryžių.


GAMINIMAS:

Svogūnus nulupkite, supjaustykite griežinėliais ir 2 minutes pakepinkite svieste. Sudėkite nuplautas, griežinėliais supjaustytas morkas ir maišant kepkite 3 minutes. Tada supilkite sultinį, įdėkite nuluptą supjaustytą salierą. Užvirinkite, uždenkite dangčiu ir 20 minučių virkite ant silpnos ugnies; suplakite mikseriu.

Suberkite ryžius ir maišant užvirinkite ant stiprios ugnies; uždenkite ir dar 20 minučių virkite ant nedidelės ugnies. Grietinėlę 1-2 valandas palaikykite šaldytuve, išplakite iki standumo. Sudėkite nuplautus susmulkintus pipirnių lapelius.

Karštą sriubą išpilstykite į lėkštes, įdėkite po šaukštą grietinėlės.

Patarimas: Jei norite, kad sriuba būtų ne tokia kaloringa, vietoj grietinėlės galima dėti iki standžių putų išplaktą kiaušinio baltymą.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668