Turkiškai įdaryti moliuskai receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Turkiškai įdaryti moliuskai


INGREDIENTAI:

1,5 kg stambių valgomųjų moliuskų,
750 g svogūnų,
100 g ryžių,
100 g alyvų aliejaus,
75 g Korinto razinų,
50 g v algomųjų pušies kankorėžių sėklų,
pipirų,
cinamono,
druskos.


GAMINIMAS:

Moliuskus nuplaukite, nuvalykite, atidarykite kriaukles peiliu (viršutinės kriauklės dalies nenuimkite). Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais. Puode pašildykite aliejų, sudėkite svogūnus ir virkite toliau tol, kol suminkštės; svogūnus sugrūskite.

Sudėkite Korinto razinas, smulkintas kankorėžių sėklas, gerai nuplautus nevirtus ryžius. Įberkite druskos, pipirų, pagal skonį pagardinkite cinamonu. Gautos masės šaukšteliu prikrėskite į kiekvieno moliusko tuščią kriauklę.

Kriaukles uždarykite, vieną po kitos sudėkite į keptuvą, ant viršaus uždėkite lėkštę , o į lėkštę įdėkite ką nors sunkaus, kad kriauklės neatsidarytų. Įpilkite vandens, kad siektų viršutinę lėkštės briauną, uždenkite dangčiu, virkite ant vidutinės ugnies 1,5 valandos. Vanduo per tą laiką turi išgaruiti. Tiekite šaltus moliuskus.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668