Prancūziškas batonas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Prancūziškas batonas


INGREDIENTAI:

2 batonams:

25 g šviežių mielių;
½ arb. š. druskos;
350 g miltų.


GAMINIMAS:

Dideliame dubenyje mieles ištirpinti 6 šaukštuose drungno vandens. Po truputį suberti miltus bei druską ir tešlą gerai išminkyti. Ją uždengti ir 30 min. laikyti šiltoje vietoje, kad pakiltų.

Paskui tešlą dar kartą išminkyti ir 30 min. palaikyti, kad dar pakiltų. Ant miltais pabarstytos lentos ar stalo iš tešlos suformuoti du ilgus plonus batonus. Jei nepavyksta suformuoti ir ištempta tešla vėl susitraukia, 5 min. reikia palaukti ir vėl bandyti tempti į ilgį.

Batonus dėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos ir 10 min. palaikyti, kad iškiltų. Orkaitę įkaitinti iki 250°C temperatūros. Batonus labai aštriu ir plonu peiliu daug kartų skersai įpjauti ir aptepti vandeniu. Kepti orkaitėje 10-15 min.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668