1 antis;
1 obuolys;
1 sauja razinų;
1 svogūnas;
1 stiklinė virtų ryžių;
Druskos ir kvapiųjų pipirų;
Muskato riešuto;
Baziliko;
500 ml tamsaus alaus;
100 g majonezo;
100 g sūrio.
GAMINIMAS:
Antį gerai išplauti. Smulkiai supjaustyti obuolį, nuplauti razinas, supjaustyti ir pakepinti svogūną, viską sudėti į virtus ryžius ir gerai išmaišyti. Antį įtrinti druska, kvapiaisiais pipirais, muskato riešutu ir baziliku. Tada į antį sudėti paruoštą įdarą ir ją įdėti į troškinimo indą. Tuomet supilti alų, alus turi apsemti pusę anties. Pašauti į orkaitę ir kepti, kol alus išgaruos. Po to antį išimti, viršų ištepti majonezu ir pabarstyti tarkuotu sūriu. Dėti vėl į orkaitę ir pabaigti kepti.