Tešlai:
6 kiaušiniai;
180 g cukraus;
70 g miltų;
70 g krakmolo;
1 nubrauktas arb. š. kepimo miltelių;
70 g maltų migdolų;
Sviesto skardai ištepti;
Cukraus pabarstyti.
Įdarui:
700 g aviečių;
50 g cukraus;
6 arb. š. želatinos;
500 ml grietinėlės;
2 valg. š. cukraus pudros;
1 valg. š. nuluptų pistacijos riešutų.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai skirtų kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir išplakti iki purumo. Po truputį plakant suberti 100 g cukraus. Baltymus su likusiu cukrumi išplakti iki standžių putų ir sudėti ant išplaktų trynių. Ant viršaus išsijoti miltų, kepimo miltelių ir krakmolo mišinį. Suberti maltus migdolus. Viską gerai išmaišyti.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir ištepti riebalais. Ant popieriaus vienodu sluoksniu paskirstyti tešlą. Kepti apie 15 min. Paskui biskvitą iš karto dėti ant cukrumi pabarstyto audeklo. Popierių sudrėkinti šaltu vandeniu ir nulupti. Tešlą atsargiai nespaudžiant suvynioti į švarų audeklą ir ataušinti.
Perrinktas avietes užberti cukrumi ir palaikyti. Šaltame vandenyje išbrinkinti želatiną. Grietinėlę išplakti iki standžios konsistencijos ir pasaldinti cukraus pudra. Želatiną nusunkti, ištirpinti, o kai atvės įmaišyti į grietinėlę. Išvynioti biskvitą ir aptepti 2/3 grietinėlės kremo. Ant jo dėti nuvarvėjusias avietes. Keletą didelių gražių aviečių palikti papuošimui. Iš biskvito susukti vyniotinį. Visą vyniotinį aptepti likusia grietinėle. Šiek tiek grietinėlės galima sudėti į konditerinį švirkštą ir ant vyniotinio išspausti rožytes. Puošti avietėmis bei pistacijų riešutais. Vyniotinį uždengti ir laikyti šaltoje vietoje arba tuojau pat patiekti.