Trapi tešla receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Trapi tešla


INGREDIENTAI:

300 g miltų;
100 g cukraus;
200 g sviesto;
2 tryniai arba 1 kiaušinis;
Žiupsnelis druskos;
2 valg. š. romo, grietinėlės arba vyno.


GAMINIMAS:

Miltus persijoti ir suberti ant minkymo lentos. Padaryti kauburėlį ir viduryje duobutę. Dubenėlyje šakute sumaišyti cukrų, druską, trynius arba kiaušinį, romą, grietinėlę arba vyną. Masę supilti į kauburėlio vidurį. Šaltą sviestą supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti kauburėlio kraštuose. Tešlą sukapoti peiliu, arba greitai suminkyti šaltomis rankomis. Tada 60 min. palaikyti šaldytuve, geriausia įvyniotą į aliuminio foliją. Dėti į kepimo formą ir kepti įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje apie 25-30 min.

Pastaba: šiame recepte nurodytų produktų pakaks vieno 26-28 cm skersmens pagrindo pyragui. Galima iš karto pasiruošti trigubą ar net keturgubą trapios tešlos kiekį. Ji paskirstoma porcijomis ir padedama į šaldiklį.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668