Jogurto ir grietinėlės tortas su avietėmis ir gervuogėmis receptas 
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Jogurto ir grietinėlės tortas su avietėmis ir gervuogėmis


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

Tešlai:

3 kiaušiniai;
100 g cukraus;
½ citrinos tarkuota žievelė;
½ pak. vanilinio cukraus;
100 g miltų;
½ arb. š. kepimo miltelių;
Riebalų formai ištepti.

Įdarui:

8 arb. š. želatinos;
500 g jogurto;
150 g cukraus;
1 citrinos sultys;
200 ml grietinėlės;
2 valg. š. aviečių sirupo;
250 g aviečių (šviežių arba šaldytų);
250 g gervuogių (šviežių arba šaldytų).

Papuošimui:

1 valg. š. paskrudintų plokštelėmis pjaustytų migdolų;
1 valg. š. kapotų pistacijos riešutų;
1 valg. š. balto šokolado drožlių;
Citrininės melisos lapų;
Cukraus pudros tortui apibarstyti.

GAMINIMAS:

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų ir su cukrumi išplakti iki purios masės. Sudėti citrinos žievelę ir vanilinį cukrų. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai sudėti ant trynių masės. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant baltymų. Viską atsargiai išmaišyti ir supilti į torto formą, riebalais išteptu dugnu. Kepti orkaitėje apie 20 min. Išimti iš formos ir atvėsinti.

Želatiną išbrinkinti. Jogurtą sumaišyti su cukrumi bei citrinos sultimis. Grietinėlę išplakti iki standžios konsistencijos. Želatiną nusunkti ir truputį pakaitinti su aviečių sirupu, kad ji ištirptų. Jogurtą po truputį įmaišyti į ištirpintą želatiną. Paskui sudėti grietinėlę.

Iškeptą biskvitą apjuosti torto formos kraštais. Supilti jogurto masę ir tortą keletą valandų laikyti šaldytuve, kad sustingtų.

Avietes ir gervuoges perrinkti, nuplauti ir nusausinti. Pusę torto apdėti avietėmis, kitą- gervuogėmis. Tortą apibarstyti cukraus pudra. Aviečių pusę pabarstyti migdolų plokštelėmis bei kapotais pistacijų riešutais, o gervuogių pusę puošti šokolado drožlėmis bei citrininės melisos lapais.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668