Tešlai:
500 g rupių kvietinių miltų;
½ arb. š. kepimo miltelių;
2 kiaušiniai;
Žiupsnelis druskos;
150 g medaus;
1 citrinos sultys;
150 g sviesto arba margarino;
4 valg. š. pieno.
Įdarui:
500 g maltų lazdyno riešutų;
400 g maltų migdolų;
4 valg. š. sviesto arba margarino;
200 ml grietinėlės;
200 g medaus;
6 valg. š. romo;
2 arb. š. maltos vanilės;
100-250 ml pieno.
Aptepimui:
200 g šokoladinio glajaus (žiūrėti skyrelyje „Viskas desertams“).
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir persijoti ant lentos. Viduryje padaryti įdubimą. Į jį įmušti kiaušinius, sudėti medų, įberti druskos ir supilti citrinos sultis. Sviestą arba margariną supjaustyti gabalėliais ir išdėlioti kauburėlio pakraščiuose. Pradedant nuo kraštų, viską suminkyti į vientisą tešlą. Jei reikia, galima įpilti truputį pieno.
Tešlą padalyti į tris lygias dalis ir kiekvieną jų iškočioti ant kepimo popieriumi iškloto torto formos dugno (28 cm skersmens). Tešlos paviršių subadyti šakute. Kiekvieną lakštą kepti 15-20 min.
Lazdyno riešutus ir migdolus paskrudinti įkaitintame svieste arba margarine, tada sumaišyti su grietinėle, medumi, romu bei vanile. Pieno pilti tiek, kad masę būtų galima tepti. Kiekvieną iškeptą lakštą aptepti 1/3 kremo ir sudėti vieną ant kito. Šokoladinį glajų ištirpinti karšto vandens vonelėje ir aptepti tortą.