Žemuogių tortas „Jamaika“ receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žemuogių tortas „Jamaika“


INGREDIENTAI:

Tešlai:

120 g miltų;
½ arb. š. kepimo miltelių;
1 kiaušinis;
1 pak. vanilinio cukraus;
40 g cukraus;
75 g sviesto;
Miltų kočiojimui.

Įdarui:

4 arb. š. želatinos;
30 g krakmolo;
250 ml pieno;
2 valg. š. cukraus;
6 valg. š. romo;
150 ml grietinėlės;
500 g žemuogių.


GAMINIMAS:

Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, kiaušiniu, paprastu ir vaniliniu cukrumi, druska ir sudėti gabalėliais supjaustytą sviestą. Visus šiuos produktus gerai suminkyti. Iš tešlos padaryti apskritimą ir uždengus 30 min. palaikyti šaltai.

Orkaitę įkaitinti iki 200°C temperatūros. Iš tešlos ant miltais pabarstytos lentos iškočioti 26 cm skersmens apskritimą ir įkloti į torto formą. Kraštus kiek patraukti į viršų. Daug kartų subadyti šakute ir kepti 20 min.

Želatiną išmirkyti šaltame vandenyje. Krakmolą sumaišyti su 6 šaukštais pieno. Likusį pieną užvirinti, supilti ištirpintą krakmolą ir nuolat maišant užvirinti. Pagardinti cukrumi bei romu. Želatiną gerai išspausti, trumpai pakaitinti, kad ištirptų, ir įmaišyti į dar karštą kremą. Ataušinti.

Grietinėlę išplakti iki purios masės ir įmaišyti į beveik jau sustingusį kremą. Nuplauti žemuoges. Kremą tepti ant jau ataušusio ir iš torto formos išimto pagrindo. Ant viršaus išdėlioti žemuoges.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668