3,5 stiklinės maltų avižinių dribsnių,
1 stiklinė nemaltų avižinių dribsnių,
80 g sviesto,
2 kiaušiniai,
2/3 stiklinės cukraus,
1 dubenėlis datulių,
0,5 arb. š. vanilinio cukraus,
1 arb. š. kepimo miltelių.
GAMINIMAS:
Sviestą išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, maišant tešlą įmušti kiaušinius. Kai cukrus bus ištirpęs, ir tešla bus vienalytė, įberti maltus avižinius dribsnius, sumaišytus su kepimo milteliais, tada avižinius dribsnius. Pjaustytas datules galima įmaišyti į tešlą arba truputį įdėti į kiekvieną tešlos gabalėlį, formuojant rankose sausainį. Formuojant sausainius, imti po nedidelį gabalėlį tešlos, į jį įminkyti kelis gabalėlius smulkintų datulių (taip kiekviename sausainyje jų netrūks) ir suploti blynelį. išdėlioti ant kepimo popieriaus ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 25 min., kol parusvės.
Patarimas: vietoj datulių galima naudoti juodojo ar baltojo šokolado gabalėlius, cukatus, džiovintas mėlynes, razinas ar kt. priedus.