Serbentų ir varškės pyragas receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Serbentų ir varškės pyragas


INGREDIENTAI:

250 g varškės;
Žiupsnelis druskos;
6 valg. š. pieno;
4 valg. š. aliejaus;
3 kiaušiniai;
400 g cukraus;
1 arb. š. kepimo miltelių;
400 g miltų;
750 g serbentų;
500 g liesos varškės;
1 pak. vanilinio pudingo miltelių;
1 pak. vanilinio cukraus;
50 g tirpinto sviesto;
4 valg. š. krakmolo;
100 g kapotų migdolų.


GAMINIMAS:

Varškę (250 g) gerai išsukti su druska, pienu, aliejumi, 1 kiaušiniu ir 100 g cukraus. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais, sudėti į varškės masę ir išminkyti. Tešlą iškočioti ir įtiesti į kepimo popieriumi išklotą skardą.

Serbentus perrinkti, nuplauti, nusausinti ir nuskinti nuo kekių. Likusių kiaušinių baltymus atskirti nuo trynių. Liesą varškę (500 g) išmaišyti su tryniais, 200 g cukraus, pudingo milteliais, vaniliniu cukrumi, sviestu bei krakmolu. Suberti serbentus ir dar kartą išmaišyti. Masę tepti ant tešlos.

Pyragą kepti iš anksto įkaitintoje iki 200°C temperatūros orkaitėje apie 40-45 min. Baltymus išplakti iki standžių putų iš lėto suberiant 100 g cukraus. Masę tolygiai tepti ant pyrago ir pabarstyti kapotais migdolais. Dar 5-10 min. pakepti, kol masė pasidarys rusva.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668