250 g sviesto arba margarino;
200 g cukraus;
4 kiaušiniai;
1 pak. vanilinio cukraus;
Tarkuota citrinos žievelė;
Žiupsnelis druskos;
400 g miltų;
3 arb. š. kepimo miltelių;
100 g kapotų riešutų;
Truputis pieno;
Cukraus pudros;
Riebalų formai patepti;
Maltų sausainių formai pabarstyti.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinti iki 175°C temperatūros. Minkštą sviestą arba margariną su cukrumi išplakti iki purios masės, po truputį pakaitomis suberti vanilinį cukrų, citrinos žievelę, druską bei įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais bei riešutais ir po šaukštą sudėti į paruoštą masę. Jei reikia, įpilti šiek tiek pieno, kad tešla sunkiai varvėtų nuo šaukšto.
Tešlą sudėti į riebalais išteptą bei maltais sausainiais pabarstytą meduolio formą. Kepti orkaitėje apie 1 val. Pyragą ataušinti. Prieš patiekiant pabarstyti cukraus pudra.