250 g sviesto;
200 g cukraus;
1 pak.vanilinio cukraus;
4 kiaušiniai;
325 g miltų;
40 g maltų migdolų;
2 arb. š. kepimo miltelių;
5 valg. š. pieno;
450 g įvairių uogų;
30 g plokštelėmis pjaustytų migdolų;
Sviesto skardai patepti.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Sviestą su cukrumi ir vaniliniu cukrumi išplakti iki purios masės. Po vieną įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su maltais migdolais bei kepimo milteliais ir pakaitomis su pienu sudėti į kiaušinių ir sviesto masę. Tešlą sukrėsti ant riebalais išteptos skardos. Ant tešlos išdėlioti uogas. Ant jų išbarstyti migdolų plokšteles. Pyragą kepti apie 20-30 min.