350 g šaldytų arba šviežių virtų žirnių,
350 g prinokusių, bet kietesnių kriaušių,
25 g sviesto,
1-2 arbatiniai šaukšteliai džiovintų peletrūnų,
šviežiai maltų juodųjų pipirų,
žalių peletrūnų šakelių papuošti salotoms.
GAMINIMAS:
Žirnius išverdame. Sviestą pakaitiname ant labai silpnos ugnies, sudedame supjaustytas kriaušes ir pakaitiname 5 min., kol suminkštėja, bet neištyžta. įmaišome džiovintus peletrūnus. Nuvarviname žirnelius ir suberiame į kriaušes, pasūdome, įberiame pipirų ir atsargiai viską sumaišome. Žirnius su kriaušėmis sudedame į pašildytą lėkštę, apšlakstome sultimis, likusiomis po kepimo. Tiekdami puošiame salotas peletrūnų šakelėmis.