50 g sviesto arba margarino;
250 g cukraus;
1 pak. vanilinio cukraus;
2 valg. š. romo;
Žiupsnelis druskos;
4 kiaušiniai;
500 g miltų;
1 pak. kepimo miltelių;
3-4 valg. š. pieno;
2 valg. š. kakavos miltelių;
2 valg. š. cukraus pudros;
Riebalų formai ištepti.
GAMINIMAS:
Orkaitę įkaitinti iki 180°C temperatūros. Minkštą sviestą arba margariną išsukti iki purios masės, po truputį suberti cukrų, vanilinį cukrų, druską, supilti romą ir įmušti kiaušinius. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir po šaukštą sudėti į paruoštą masę. Jei reikia, įpilti šiek tiek pieno. Tešla turi sunkiai tekėti nuo šaukšto.
2/3 tešlos sudėti į riebalais išteptą kekso formą. Kakavos miltelius sumaišyti su cukraus pudra, trupučiu pieno ir sukrėsti į likusia tešlą. Tamsųjį tešlos sluoksnį paskirstyti ant šviesiojo ir šakute išmaišyti spiralės pavidalu. Marmurinį pyragą kepti orkaitėje 50-60 min.