Meksikietiška Velykų duona (Pan de Pascua) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Meksikietiška Velykų duona (Pan de Pascua)


INGREDIENTAI:

500 g miltų;
40 g mielių;
1 arb. š. cukraus;
50 ml pieno;
1 svogūnas;
2 valg. š. aliejaus;
200 g Ementalio arba Čederio sūrio;
2 šakelės šviežių mėtų;
4 kiaušiniai;
150 g sviesto;
1,5 valg. š. Crème fraîche arba riebios grietinės;
Druska;
1 arb. š. džiovintų mėtų;
1-2 kartus ant peilio galo maltų kalendrų sėklų;
½ arb. š. aitriųjų paprikų miltelių;
2 kartus ant peilio galo tarkuoto muskato riešuto;
1 valg. š. sviesto skardai ištepti;
1-2 valg. š. miltų skardai pabarstyti;
100-125 g sviesto duonai apšlakstyti.


GAMINIMAS:

Miltus suberkite į dubenį. Per vidurį padarykite duobutę. Į ją suberkite sutrupintas mieles, cukrų, įpilkite šilto pieno ir sumaišykite košę. Užbarstykite dar šiek tiek miltų ir uždengę virtuviniu rankšluosčiu pastatykite šiltai 20 min., kad iškiltų.

Svogūną nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais. Aliejų įkaitinkite keptuvėje ir pakepinkite svogūno kubelius, kol jie pasidarys permatomi. Nukelkite nuo viryklės. Sūrį sutarkuokite. Mėtas nuplaukite, nusausinkite, lapelius nuskabykite ir sukapokite. Į tešlos raugą sudėkite sūrį, kiaušinius, minkštą sviestą, Crème fraîche arba riebią grietinę, šviežias bei džiovintas mėtas, maltas kalendrų sėklas, tarkuotą muskato riešutą, aitriųjų paprikų miltelius ir svogūnus. Viską gerai išminkykite. Suformuokite rutulį ir vėl padėkite į dubenį. Šiek tiek apibarstykite miltais ir uždengę palikite 30-40 min., kad iškiltų.

Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Tešlą padalykite pusiau ir suformuokite 2 duonos kepalėlius. Didelę skardą ištepkite riebalais ir apibarstykite miltais, į ją sudėkite duonos kepalėlius. Pašaukite į orkaitę 40-50 min. Iškepusią duoną aptepkite šiltu skystu sviestu.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668