100 g sviesto;
6 kiaušiniai;
160 g krakmolo;
Ant peilio galo druskos;
1 arb. š. kepimo miltelių;
100 g cukraus;
3-4 kartus ant peilio galo vanilės;
Kepimo formai ištepti ir pabarstyti- 15 g sviesto ir 10 g miltų.
GAMINIMAS:
Sviestą išlydykite ir palikite atvėsti. Didelę stačiakampę formą ištepkite sviestu ir apibarstykite miltais. Orkaitę įkaitinkite iki 180-190°C temperatūros. Atskirkite kiaušinių trynius nuo baltymų. Baltymus išplakite kartu su druska iki standžių putų. Atsargiai išmaišykite trynius, krakmolą su kepimo milteliais, cukrų, vanilę ir sviestą. Viską sumaišykite į bendrą masę. Tešlą supilkite į formą. Kepkite orkaitėje apie 35 min. Mediniu pagaliuku patikrinkite, ar jau iškepė. Jei pagaliukas lieka sausas, pyragas- iškepęs.
Patarimas: jei kiaušiniai yra labai dideli, papildomai įberkite 20 g krakmolo arba miltų. Esama įvairių šio pyrago variantų- jį galima įdaryti trintais vaisiais arba marcipanais, apdėti migdolų lakšteliais, razinomis ir užbarstyti cukraus pudra.