4-6 aitriosios paprikos (2-3 chiles guajillos ir 2-3 chiles anchos);
2 pomidorai;
1 svogūnas;
4 česnako skiltelės;
5 juodųjų pipirų grūdeliai;
Maždaug 4 cm gabalėlis cinamono lazdelės;
2 gvazdikėliai;
1 arb. š. džiovintų raudonėlių;
70 g maltų migdolų;
40 g moliūgų sėklų;
1-1,5 valg. š. razinų;
5-6 valg. š. alyvuogių aliejaus;
800 g kiaulienos;
500 ml vištienos sultinio;
Druska.
GAMINIMAS:
Aitriąsias paprikas įpjaukite ir, pašalinę sėklas bei pertvarėles, šiek tiek susmulkinkite. Sudėkite į sausą, įkaitintą keptuvę ir apskrudinkite, nuolat maišydami. Atsargiai, kad neprisviltų- iš pradžių aitriosios paprikos skrunda lėtai, o paskui- labai greitai! Aitriosios paprikos negali pridegti, nes tada jos pasidarys karčios. Paskrudintas aitriąsias paprikas išimkite, sudėkite į dubenėlį ir užpilkite 250 ml karšto vandens.
Pomidorus nuplikykite, pašalinkite odeles, vaiskočius ir sėklas. Svogūną ir česnako skilteles nulupkite. Svogūną stambiai supjaustykite. Svogūną, česnakus, pipirų grūdelius, cinamono lazdelę, gvazdikėlius bei raudonėlius sudėkite į sausą keptuvę ir apskrudinkite, nuolat maišydami, žiūrėkite, kad neprisviltų, ir išėmę atidėkite į šalį. Iššluostykite keptuvę ir joje apskrudinkite migdolus ir moliūgų sėklas, nuolat maišykite.
Į plaktuvą sudėkite pomidorus, svogūną, česnako skilteles, pipirų grūdelius, cinamono lazdelę, gvazdikėlius, raudonėlius, migdolus, moliūgų sėklas, razinas, aitriąsias paprikas, supilkite vandenį, kuriame jos mirko ir viską gerai sutrinkite. Padažo turėtų užtekti maždaug 2 porcijoms.
Mėsą supjaustykite kubeliais. Pusę aliejaus įkaitinkite plačioje keptuvėje ir apkepkite mėsos kubelius. Kitoje keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų, supilkite mišinį iš plaktuvo ir maišydami troškinkite keletą minčių. Supilkite vištienos sultinį ir maišydami troškinkite dar 5 min. Tada supilkite viską ant mėsos ir pasūdykite. Uždenkite ir virkite ant vidutinės ugnies 50-60 min., kol mėsa suminkštės. Patiekite su ryžiais.