Žuvis su migdolų padažu (Pescado almendrado) receptas
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Žuvis su migdolų padažu (Pescado almendrado)


INGREDIENTAI:

600-700 g žuvies filė (ešerio, raudonojo rifų ešerio arba kitos tvirtos mėsos žuvies);
1 žalioji citrina;
Druska ir ką tik malti baltieji pipirai;
120 g maltų migdolų;
200 g Crème fraîche arba riebios grietinės;
5 valg. š. grietinėlės arba pieno;
2 valg. š. ką tik tarkuoto Parmezano sūrio;
50 g sviesto;
50 g tarkuoto Čederio sūrio;
20 g migdolų lakštelių papuošimui.


GAMINIMAS:

Žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite. Išspauskite žaliosios citrinos sultis. Žuvies filė įdėkite į dubenį. Apšlakstykite ½ žaliosios citrinos sultimis, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Uždengę pastatykite į šaldytuvą, kad įsigertų. Migdolus sumaišykite su Crème fraîche arba grietine, grietinėle arba pienu bei Parmezano sūriu, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.

Orkaitę įkaitinkite iki 190°C temperatūros. Plačioje keptuvėje įkaitinkite sviestą. Jame iš abiejų pusių maždaug po 1 min. apkepkite nusausintą žuvies filė. Su sviestu ir likusiomis žaliosios citrinos sultimis sudėkite į apkepo formą. Ant viršaus užtepkite migdolų kremą. Apibarstykite tarkuotu Čederio sūriu ir 10-15 min. kepkite orkaitėje. Papuoškite kepintais migdolų lakšteliais ir patiekite su ryžiais arba bulvėmis.

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668