600-700 g žuvies filė (ešerio, raudonojo rifų ešerio arba kitos tvirtos mėsos žuvies);
1 žalioji citrina;
Druska ir ką tik malti baltieji pipirai;
120 g maltų migdolų;
200 g Crème fraîche arba riebios grietinės;
5 valg. š. grietinėlės arba pieno;
2 valg. š. ką tik tarkuoto Parmezano sūrio;
50 g sviesto;
50 g tarkuoto Čederio sūrio;
20 g migdolų lakštelių papuošimui.
GAMINIMAS:
Žuvies filė nuplaukite ir nusausinkite. Išspauskite žaliosios citrinos sultis. Žuvies filė įdėkite į dubenį. Apšlakstykite ½ žaliosios citrinos sultimis, pasūdykite, pabarstykite pipirais. Uždengę pastatykite į šaldytuvą, kad įsigertų. Migdolus sumaišykite su Crème fraîche arba grietine, grietinėle arba pienu bei Parmezano sūriu, pasūdykite ir pagardinkite pipirais.
Orkaitę įkaitinkite iki 190°C temperatūros. Plačioje keptuvėje įkaitinkite sviestą. Jame iš abiejų pusių maždaug po 1 min. apkepkite nusausintą žuvies filė. Su sviestu ir likusiomis žaliosios citrinos sultimis sudėkite į apkepo formą. Ant viršaus užtepkite migdolų kremą. Apibarstykite tarkuotu Čederio sūriu ir 10-15 min. kepkite orkaitėje. Papuoškite kepintais migdolų lakšteliais ir patiekite su ryžiais arba bulvėmis.