400 g cukinijų;
1 maža skardinė kukurūzų;
100 g tarkuoto čederio (Cheddar) sūrio;
100 g Crème fraîche arba riebios grietinės;
2 valg. š. alyvuogių aliejaus;
3 kiaušiniai;
½ arb. š. džiovintos citrininės melisos;
Druska ir ką tik malti juodieji pipirai;
Tarkuotas muskato riešutas;
Ant peilio galo maltos aitriosios paprikos;
50 g sviesto.
GAMINIMAS:
Cukinijas nuplaukite ir sutarkuokite. Kukurūzus nuvarvinkite, susmulkinkite smulkintuvu arba plaktuve. Orkaitę įkaitinkite iki 200°C temperatūros. Sumaišykite 75 g sūrio su Crème fraîche arba riebia grietine, aliejumi, kiaušiniais, žolelėmis ir prieskoniais. Po to įmaišykite cukinijas bei kukurūzus. Karščiui atsparią apkepo formą ištepkite 10 g sviesto, supilkite mišinį, uždėkite likusį sviestą ir apibarstykite likusiu sūriu. Kepkite maždaug 25 min., kol apkepas pasidarys aukso geltonumo.