Aviečių - riešutų nugos tortas receptas  
kulinariniai receptai

Receptai, patiekalai su nuotraukomis, valgių gaminimas, kulinarija. Gausybė skanių, bet neparuoštų vaišių. Malonu, kad apsilankėte!



Aviečių - riešutų nugos tortas


Recepto įvertinimas:4 balai4 balai4 balai4 balai


INGREDIENTAI:

12 porcijų

Torto biskvitas,
300 g riešutų nugos (žiūrėti skyrelyje "Viskas desertams"),
300 g šviežių arba šaldytų aviečių ir 12 želė saldainiukų tortui puošti,
4 valg. šaukšt. aviečių uogienės,
cukraus pagal skonį,
600 g grietinės arba 33 proc. riebumo grietinėlės,
2 pak. grietinėlės standiklio miltelių (arba 3 valg. šaukšt. želatinos),
100 g migdolų plokštelių (žiūrėti skyrelyje "Viskas desertams"),
šiek tiek tarkuoto šokolado ir aviečių likerio (pagal skonį).

GAMINIMAS:

Biskvitą perpjaukite horizontaliai į dvi dalis. Lengviausiai padalinsite tvirtu siūlu: juo apjuoskite biskvitą ir, sukryžiavę siūlo galus, traukite į priešingas puses. Apatinę biskvito dalį aptepkite puse riešutų nugos ( receptą, kaip ją pagaminti, žiūrėkite skyrelyje " Viskas desertams").

Jei turite šviežių aviečių, 12 gražiausių uogų palikite tortui puošti. Kitas uogas pertrinkite mikseriu. Į aviečių tyrę sudėkite uogienę ir nuolat maišydami keletą minučių pavirkite. Tyrę pagal skonį pasaldinkite. Jeigu torto nevalgys ar abstinentai, galite pagardinti aviečių likeriu.

Ataušintą aviečių tyrę užtepkite ant nugos sluoksnio ir palaikykite, kol ši sustings. Migdolų plokšteles (receptą, kaip jas pagaminti, žiūrėkite skyrelyje " Viskas desertams"). paskrudinkite keptuvėje be riebalų iki aukso spalvos. Išplakite 400 g grietinės su 1 pakeliu grietinės standiklio miltelių bei cukrumi (pagal skonį). Purią grietinę išmaišykite su likusia riešutų nugos dalimi.

Jei neturite grietinėlėsstandiklio ir vartosite želatiną, ją 20 minučių brinkinkite užpylę trupučiu šalto vandens. Tada indą su želatina statykite į karšto vandens vonelę ir ištirpinkite. Pusę želatinos supilkite į grietinės ir nugos kremą. Biskvitą (apteptą nuga ir aviečių tyre) apjuoskite tortinės kraštu. Tada ant biskvito sukrėskite grietinės ir nugos kremą. Uždenkite antrąja biskvito dalimi.

Likusią grietinę išplakite su cukrumi (galite pagardinti aviečių likeriu), galiausiai įplakite grietinės standiklį (arba likusią želatinos dalį). Prieš patiekdami nuimkite tortinės kraštą ir tortą perkelkite ant padėklo. Torto viršų bei šonus aptepkite plakta grietine. Dalį grietinės sukrėskite į konditerinį švirkštą su žvaigždės formos antgaliu.

Tortą puoškite pasitelkę fantaziją. Torto viršų šiek tiek įpjaukite, padalindami į 12 dalių. Kiekvieną gabaliuką papuoškite šviežia aviete arba želė saldainiuku. Torto šonus ir vidurį pabarstykite skrudintais migdolais.

1 balas 2 balai2 balai 3 balai3 balai3 balai 4 balai4 balai4 balai4 balai 5 balai5 balai5 balai5 balai5 balai

Lankytojams
Aplankykite skanus.lt dažniau, nes čia platus receptų pasirinkimas, kokybiškas turinys, įvairių šalių virtuvės ir aktualūs straipsniai.

Visi mėgstame ir džiaugiamės matydami iliustruotus receptus. Kokybiška fotografija neretai sukelia norą gaminti, drąsina ban- dyti ir neabejotinai padeda išsirinkti. Sie- kiant išbandyti visus, tūkstančiais skaičiuo- jamus skanus.lt receptus, būtina Jūsų pagalba. Svetainė būtų nepaprastai dėkinga už kiekvieną patiekalo nuotrauką.
Svetainės draugai
Sveikinimai
 Receptų: 11668