200 g špinatų,
1/4 stiklinės susmulkintų bazilikų lapelių,
2 šaukštai pakepintų kedrų,
riešutų,
150 g rūkytos kiaulienos šoninės,
50 g tarkuoto parmezano.
Padažui:
2 šaukštai aliejaus,
1 šaukštas baltojo vyno acto,
1 šaukštas grietinės,
1/2 arbatinio šaukštelio cukraus,
1 skiltelė sutrinto česnako.
GAMINIMAS:
Špinatus nuplauname, nuvarviname ir suplėšome. Į dubenį dedame suplėšytus špinatus, susmulkintus bazilikų lapus, pakepintus kedrų riešutus ir viską sumaišome. Kiaulienos šoninę supjaustome plonomis juostelėmis, dedame į įkaitintą keptuvę, kepame, kol mėsa gražiai apskrunda. Išimame iš keptuvės, riebalus nuvarviname. Dubenėlyje sumaišome padažui skirtus produktus ir užpilame ant salotų. Ant viršaus dedame apkeptos šoninės gabaliukus, apibarstome tarkuotu sūriu Puošiame žalių bazilikų lapeliais.